Este o bautura obtinuta prin distilare. Continutul standard de alcool din vodca este de 40%, dar poate fi intalnita si in alte forme mai tari sau mai slabe. Nu are un miros sau gust specific, are insa o valoare nutritionala. Desi de obicei este bauta, sunt alte cateva utilizari ale acestei bauturi despre care probabil nu stiati.
- intepaturile de meduze pot fi foarte dureroase; persoana intepata de o meduza poate sa toarne vodca imediat peste rana, are rolul de a dezinfecta rana si de a preveni infectiile
- bautura ajuta la usurarea durerilor de dinti; trebuie luata o inghititura si tinuta in contact cu dintele afectat. Zona va fi amortita si durerea ameliorata.
- inlatura toxinele din par si ajuta la cresterea parului.
- are rol dezinfectant cand este aplicata pe piele.
- vodca poate fi folosita si la tratarea durerilor de urechi; turnati putina vodca in ureche, lasata acolo si apoi inlaturata; va usura durerea prin omorarea bacteriilor.
- vodca ajuta la reducerea febrei.
- urmele de ruj de pe haine pot fi inlaturate prin inmuierea petelor in vodca; se lasa un timp, apoi se spala normal.
- poate preveni aparitia matretii.
- este foarte buna la curatarea bijuteriilor.
- previne ruginirea lamelor.
- florile proaspete se pastreaza mai bine daca se adauga o lingura de zahar si cateva picaturi de vodca in vaza cu apa.
- mirosul picioarelor poate fi inlaturat prin spalarea acestora cu vodca, vor fi omorate bacteriile care provoaca mirosul neplacut.
- poate fi folosita si impotriva insectelor.
- un pansament poate fi mai usor inlaturat daca este inmuiat in vodca, aceasta va dizolva partea adeziva a bandajului si va face indepartarea acestuia.
In afara de toate aceste utilizari, vodca poate fi folosita si la gatit. Exista multe retete care contin vodca, intrucand este o bautura spirtoasa si nu altereaza in nici un fel gustul. Acum ca ati aflat toate aceste utilizari, vi le veti aminti cand veti cumpara data viitoare aceasta bautura.
Lasă un răspuns