Sunetul alarmei sau ceasului desteptator dimineata este foarte enervant, uneori poate chiar sa te sperie. In acelasi timp mintea este trezita brusc si ramai confuz cateva secunde. Nu trebuie ca acesta sa fie singurul mod in care sa te trezesti dimineata. Iata cateva sfaturi ce te vor ajuta sa te trezesti fara alarma dimineata.

Dupa o anume perioada de timp, am asociat trezirea de dimineata cu soneria ceasului sau telefonului. Cu toate acestea, din toate timpurile, oamenii s-au trezit si si-au facut treburile si fara a fi treziti de un ceas desteptator.

Timp de secole, auto planificarea a fost subiect de studiu. Se spune ca ajuta daca iti repeti inainte de culcare ora la care vrei sa te trezesti. Oricat de ciudat ar parea, s-ar putea ramai uimit cand iti reuseste. Chiar daca nu realizam, mintea lucreaza si in timp ce dormim. Nu se stie inca modalitatea prin care creierul tine evidenta orelor si minutelor cat dormim.

Un adult are nevoie de aproximativ 8 ore de somn pe noapte, iar un adolescent sau o persoana mai tanara poate avea nevoie chiar de 10 ore. Important este fixarea unui program de somn si urmarea sa. Astfel organismul se va obisnui cu un anume ritm si iti va fi mai usor sa te trezesti fara alarma sau ceas desteptator.

Ochii raspund la lumina chiar si in timpul somnului. Poti folosi asta pentru a te putea trezi dimineata, poti sa iti pozitionezi patul in asa fel incat razele soarelui sa iti dea desteptarea in fiecare dimineata.

Sunt multe metode prin care iti poti antrena corpul sa se trezeasca la timp dimineata. Daca insa acest ritm zilnic nu functioneaza intr-o anume zi importanta? Pentru a evita problemele ce pot sa apara daca nu ajungi la timp unde trebuie, planifica si o alarma dupa cateva minute, pentru siguranta.

Dupa o perioada de timp organismul se obisnuieste cu un anume ritm si vei vedea ca uneori te vei trezi inainte ca ceasul sa inceapa sa sune. Nu se va intampla peste noapte, dar daca mentii acelasi program zilnic, vei vedea ca se intampla. Tehnologia are aspectele ei pozitive si negative. Cu toate acestea nu trebuie sa uitam ca stramosii nostri nu beneficiau de ea si au reusit sa isi perfectioneze ceasurile biologice. De ce nu am putea si noi sa ne stapanim si sa ne antrenam mintea pentru a face lucrurile la timp?