Semnele din nastere apar fie inainte ca pruncul sa fie nascut, sau imediat dupa. Unele raman vizibile pentru tot restul vietii, in timp ce altele pot disparea chiar dupa o saptamana de la nastere. Multe culturi considera ca semnele de anumite forme au o semnificatie specifica. Multe teorii au fost formulate pe aceasta tema, principalul este sa tinem minte ca nu sunt daunatoare si depinde de fiecare daca se increde in superstitiile formate in jurul lor sau nu.

Printre cateva mituri si superstitii legate de semnele din nastere se numara:

  • unele semne din nastere sunt considerate a fi aducatoare de noroc, adevarate simboluri ale acestuia
  • Anumte culturi au conceptia ca persoanele ce au semne din nastere fie vor trai foarte mult, fie vor avea o moarte brusca.
  • Unele persoane cred ca semnele din nastere sunt urmele sarutului ingerilor sau o insemnare demonica. In India rurala a existat un caz cand o femeie era persecutata pentru ca avea un semn ciudat pe corp, pe care oamenii il interpretau precum o posesiune demonica.
  • Femeile japoneze cred ca daca pe timpul sarcinii sunt martore la incendii, atunci copilul va avea probabil un semn de arsura pe piele dupa ce se va naste.
  • Unele persoane cred ca daca o femeie are un semn din nastere pe partea dreapta a corpului, atunci va avea multi amanti.

Ceea ce trebuie sa stim de fapt este ca forma semnului din nastere este de fiecare data una aleatorie, neavand o semnificatie anume. Uneori semnele din nastere pot sa aiba si alte implicatii pentru sanatate. Daca totusi nu dauneaza cu nimic, nu reprezinta un motiv de ingrijorare. Unele persoane tind sa creada ca aceste semne din nastere sunt de natura cancerigena. Unele poate ca sunt, asta poate spune doar un medic, in urma analizelor efectuate. Ideea de baza este ca nu se cunoaste cauza exacta pentru care apar, in plus pot fi inlaturate daca nu sunt dorite, prin diverse tipuri de tratamente. In nici un caz nu prezinta motiv de ingrijorare.