Monitorizarea constanta a schimbarilor ce au loc in materie de seo si algoritmii de la Google are ca scop identificarea oportunitatilor de promovare pentru un site. Fac asta cei care au interes in a realiza o campanie eficienta pentru un site. Desigur, recomandarea este de a merge pe mana unui specialist, precum sunt cei de la GreenRank.ro, ce dispun atat de metode eficiente, cunostinte cat si adaptare la trendurile ce se impun.

Viteza de incarcare

Nu mai este o surpriza ca timpul de incarcare a unei pagini este factor determinant ce pune sau nu pe fuga un utilizator. Dupa cum cei de la Google mentioneaza incepand cu iulie 2018 va conta ca factor major ce viteza de incarcare are o pagina.  Atentie, se refera la cautarile de pe telefonul mobil in mod special, de asemenea un trend actual.

Pare insa relativa treaba aici pentru ca avand in vedere faptul ca se tine cont in mod special de intentia cautarii, nu vor fi sanctionate paginile care se incarca mai greu dar au informatii de calitate.

Textul ascuns

Se pare ca Google nu tine cont de textul ascuns. Desi acesta poate fi indexat, regasit in Google daca se face o cautare a unui fragment parte din el, cand vine vorba de importanta sa in ranking aceasta este minima.

Textul ascuns se refera la acele fragmente ce se pot citi numai daca vizitatorul da click pe sectiunea de citeste mai mult. Si daca ne referim la ceea ce nu poate afecta rankingul, dupa cum mentioneaza si cei de la GreenRank.ro, un numar mare de foldere in URL nu este ceva grav. Se impune o singura conditie aici si anume ca structura de linkuri sa faca referire la acel URL in mod consistent.

PageSpeed Insights

Acest instrument este foarte des folosit cand vine vorba de diagnosticarea problemelor ce tin de optimizarea vitezei unei site.  Acest instrument este de asemenea util datorita indicilor pe care le ofera cu privire la:

  • eliminarea de elemente Java si CSS ce influenteaza incarcarea unei pagini;
  • evitarea de redirect;
  • optimizare pentru imagini;
  • prioritizare pentru continutul vizibil;
  • reducere de timp ca raspuns de la server.

Mentiuni despre update-urile Google

Specialistii seo spun ca Google este clar ca pune din ce in ce mai mult accent pe viteza pe care o au site-urile la incarcare. Este un lucru bun ca s-a si anuntat asta, cu timp inainte de implementare.

Asteptarile pe viitor vizeaza si update-uri ce tin de magazinele online. Cat despre ceea ce tine de Google Search Console update-ul a adus o noua interfata, destul de buna, cu module ce nu lasa de dorit.

Astfel de aspecte sunt poate mai putin de interes pentru cei care nu au cunostinte seo. Ce stie un detinator de site este ca isi doreste mai multa vizibilitate a site-ului sau. Cum obtine asta lasa in seama celor care ii promit o campanie seo. Ce se intampla insa cand nu cunosti ce face parte din acest procedeu? Dezamagirea si presiunea pusa pe expertul seo pentru a vedea rezultate imediate. De aceea, o recomandare este relatia indeaproape pe care sa o ai cu expertul seo.