A trecut perioada sarbatorilor si fiecare dintre noi s-a delectat cu specialitati culinare deosebite. Unii mai mult, altii mai putin, insa cert ramane un singur fapt: s-a acumulat un surplus de greutate de care vrem sa scapam. Asta nu inseamna insa ca este obligatoriu sa iti faci un abonament la sala de fitness sau forta. Lupta cu kilogramele nu trebuie sa fie una care te conditioneaza sa iti modifici drastic programul. Acel timp pe care l-ai petrece la sala il poti valorifica si acasa, prin cateva exercitii simple care sa te ajute sa ajungi in forma dorita.

Vrei sa slabesti, dar nu ai timp de mers la sala, nu ai nici macar un abonament facut sau vreo cunostinta impreuna cu care sa mergi. Nu trebuie sa te ingrijorezi, exista cateva exercitii prin care poti sa iti remodelezi corpul chiar si de acasa. Cu siguranta stii despre exercitiile cardio si despre cele non-cardio – primele iti mentin tonusul si te ajuta sa mai arzi cateva calorii, in timp ce antrenamentele cu greutati ajuta in principal la cresterea masei musculare. Daca iti doresti ca rezultat o remodelare a corpului, alaturi de scaderea in greutate, o combinatie a celor doua tipuri de exercitii se dovedeste alegerea ideala.

A te mentine in forma nu trebuie sa fie o misiune conditionata de antrenamente intense la sala de forta. Poti face acest lucru si de acasa, fara a fi restrictionat de un program fix, utilizand fie greutati, haltere si gantere, ori greutatea propriului corp. Pentru a slabi, pentru a da jos surplusul de greutate acumulat in perioada sarbatorilor de iarna, multi isi propun rezolutii pentru noul an: abonamente la sala, exercitii fizice intense, o rutina zilnica – toate acestea ajung insa de cele mai multe ori sa nu fie respectate. Un program de exercitii fizice care sa mentina corpul in tonusul dorit poate fi realizat de oricine, chiar de acasa.

Un prim pas de care trebuie tinut cont este incalzirea. Inainte de a incepe, muschii, articulatiile si ligamentele trebuie pregatite corespunzator, pentru a preveni eventuale accidentari. Apoi, rutina de exercitii care ajuta la misiunea slabitului poate fi aleasa dupa preferinte. Ca modalitate de incalzire, unii alearga pe banda – daca au un astfel de echipament acasa, ori ies la o sesiune de jogging. Pot fi efectuate de asemenea cateva intinderi, fandari, flexiuni si relaxari repetate ale tuturor muschilor pentru a incepe exercitiile.

Cei care isi doresc sa slabeasca si sa isi remodeleze corpul acasa pot alege dintr-o varietate de exercitii. Chiar lucrand cu greutatea propriului corp se pot obtine rezultate foarte bune. Ideea de baza este ca trebuie lucrate toate grupele de muschi, pentru un antrenament complet. Picioarele pot fi lucrate prin genuflexiuni, bratele, pieptul si spatele prin flotari, iar abdomenul prin ridicari repetate, cu ajutorul unui echipament de tipul ab generator sau chiar in stilul clasic.

Mentinerea unei astfel de rutine de exercitii de 2-3 ori pe saptamana poate sa contribuie la eliminarea surplusului de greutate, asigurand in acelasi timp tonusul muscular dorit. Miscarea este importanta atat pentru a obtine un plus de energie, cat si pentru a te mentine in forma. Astfel, chiar daca ai sau nu un abonament la sala, poti sa iti indeplinesti obiectivele.