Nu strica niciodata sa fii prevazator. Omul gospodar isi face vara sanie si iarna … o pune pe foc? Nici chiar asa, insa daca te gandesti din timp cum ai putea reduce cheltuielile cu incalzirea pe timp de iarna, vei scapa de facturile mult prea mari care iti dau batai de cap.

Daca tot suntem in era digitalizarii si tehnologizarii, de ce nu am avea si locuinte inteligente? De ce sa nu ne dotam cu sisteme de incalzire inteligente? Poate ca te intrebi cum ai putea face asta, in conditiile in care nu vrei sa schimbi centrala termica pe care abia ai reusit sa o instalezi anul trecut. Solutii exista, una dintre ele fiind sistemul Salus iT600.

Este vorba de un sistem care te va ajuta sa economisesti, fara a renunta la confortul de a avea temperatura ideala in locuinta oricand doresti sau de a o modifica indiferent de ora din zi sau din noapte, chiar de la distanta. Cu ajutorul conexiunii wireless, direct de pe smartphone, laptop sau PC, vei putea face si acest lucru.

Daca ti se pare ca suna foarte bine, afla ca toate aceste caracteristici sunt specifice echipamentului bazat pe cateva termostate, un gateway si pe centrul de comanda pentru sistemul KL08RF. Da, sistemul iT600 iti poate oferi confortul dorit, insa acesta nu este singurul beneficiu.

In continuare iti prezint cateva motive pentru care trebuie neaparat sa optezi pentru un astfel de sistem inteligent.

  • Temperatura din orice camera poate fi controlata foarte usor, chiar si individual, prin conexiunea internet.
  • Sistemul este foarte usor de instalat si poate fi folosit atat pentru incalzirea prin radiatoare, cat si pentru locuintele cu incalzire in pardoseala.
  • Cheltuielile cu incalzirea vor fi reduse, pentru ca vei mentine centrala pornita doar pe intervalele de timp dorite.
  • Vei avea parte de caldura in locuinta in fiecare situatie in care revii, programand de la distanta termostatul sa iti ofere temperatura dorita.
  • Poti regla si programa sistemul, pentru a-l adapta programului tau zilnic.salus-controls

Nu strica sa incepi pregatirile pentru iarna de pe acum. Daca tot suntem inconjurati de tehnologie peste tot, daca folosim telefoane inteligente, gadgeturi de toate felurile, televizoarele din casa sunt smart, de ce nu ar fi si sistemul de incalzire unul inteligent?

In cazul in care vrei sa faci aceasta trecere, trebuie sa urmezi totusi niste pasi. In prima faza, renunta la bransamentul centralizat la caldura si apa calda. Nu are rost sa suporti pierderile de pe retea si sa ai intreruperi la fiecare revizie. Treci pe o centrala termica, indiferent daca pastrezi caloriferele sau daca instalezi un sistem de incalzire in pardoseala.

Ca ultim pas, cumpara-ti un sistem wireless de control si monitorizare a incalzirii. Iti recomand solutiile oferite de Salus Controls, mai exact sistemul iT600, pe care l-am si descris anterior. Nu vei regreta alegerea facuta si vei putea avea parte de confort termic chiar si in cele mai geroase zile ale iernii, fara ca pretul facturilor lunare sa te usture serios la buzunare.