Esti ferm hotarat, vrei sa incepi cursurile de chitara, pentru ca te atrage foarte mult muzica si vrei sa fii acel cineva care aduce farmecul acordurilor de chitara la petrecerile alaturi de prieteni. Cum faci alegerea potrivita, avand in vedere ca exista atatea marci, modele si tipuri dintre care toate par asemanatoare? In orice magazin de instrumente muzicale ai intra, ai optiuni numeroase; astfel, iti ofer aici cateva recomandari pentru a face cea mai potrivita alegere.

In primul rand trebuie sa tii cont de obiectivele pe care le ai. Inainte de a da banii pe o chitara, trebuie sa stii sigur ce gen de muzica vei incepe sa exersezi la chitara, ce stil vei aborda. O persoana pasionata de jazz nu va folosi aceeasi chitara ca si un pasionat de heavy metal. Odata stabilit genul, se diminueaza considerabil si lista de optiuni.

Buget si din nou buget. Nu de fiecare data pret mare inseamna calitate ridicata, la fel cum un pret mai scazut nu inseamna tot timpul nivel calitativ scazut. In cazul in care se cauta o chitara, solutiile pot fi gasite chiar si online, la preturi avantajoase, in forme, designuri si dimensiuni diverse. O cautare simpla, de tipul “chitara acustica pret” va oferi rezultate mai mult decat edificatoare pentru orice doritor, pentru orice pasionat de muzica ce doreste sa inceapa cursurile de chitara.

In momentul in care te-ai decis ca vrei sa inveti sa canti la chitara, a cumpara o chitara online sau chiar a imprumuta una de la o ruda, cunostinta ori prieten poate fi o varianta destul de avantajoasa. Uneori a cumpara o chitara noua poate fi destul de costisitor, iar a avea un prieten priceput si dispus sa te invete sa canti te va ajuta sa faci o reala economie.

Tot legat de aspectul financiar, trebuie sa consideri o astfel de achizitie precum o investitie. Chiar daca in cele din urma vei ajunge sa iti displaca sa canti la chitara, odata ce ai cumparat un instrument scump, de incredere si pe care l-ai pastrat cum se cuvine, il vei putea revinde.

Avand in vedere obiectivele pe care le ai – a invata sa canti la chitara doar pentru tine sau chiar a face o cariera din asta, avand in vedere bugetul pe care il poti investi, singura decizie pe care mai trebuie sa o iei este intre o chitara electrica sau una acustica. Aici conteaza foarte mult stilul muzical pe care vrei sa il canti la chitara – pentru jazz, folk sau blues te poate ajuta foarte bine o chitara acustica, in timp ce genul rock necesita o chitara electrica. Oricare ar fi optiunea, avand in vedere toti factorii enumerati anterior, vei reusi sa faci cea mai potrivita alegere.