Cu totii iubim dulciurile si mai ales ciocolata. Totusi, dulciurile sunt de cele mai multe ori nesanatoase si ne pot cauza foarte multe probleme de sanatate. Probabil ca v-ati intrebat de multe ori daca exista dulciuri sanatoase. Ei bine, trebuie sa stiti ca sunt foarte multe categorii de dulciuri care sunt analizate de catre specialisti si sunt considerate sanatoase.

Asta vom discuta despre halva, deoarece aceasta este foarte sanatoasa si aduce numeroase beneficii sanatatii. Halvaua este un produs natural, foarte consumat, mai ales in perioada postului. Cercetatorii spun ca halvaua este un produs foarte bun si recomanda consumarea lui in defavoarea ciocolatei. La fel ca orice alt produs dulce, halvaua nu trebuie sa fie consumata in cantitati foarte mari.

Halvaua din miez de floarea-soarelui este un aliment recomandat persoanelor care fac efort fizic sustinut. In cantitati moderate, acest sortiment de halva este indicat celorlalte categorii de consumatori, numai in cadrul unei diete echilibrate. O mentiune speciala o fac specialistii la adresa persoanelor suferinde de diabet. Acestia vor consuma halvaua doar conform sfaturilor medicului.

De asemenea, halvaua este obtinuta din miez prajit de seminte de floarea soarleui, zahar, glucoza, vanilina, extract de ciuin si etil vanilina. Acest produs este foarte recomandat in zilele de post si nu numai.

Un plus adaugat pentru halva este faptul ca acest produs dulce nu contine colesterol. Halvaua are un continut foarte ridicat de proteine vegetale, cu valoare biologica buna. Lipidele din interiorul ei sunt reprezentate de uleiul de floare soarelui si astfel, halvaua este un produs lipsit de colesterol, deci sanatos.