Familia Addams este o inversiune satirica a familiei americane ideale; un clan excentric si imbelsugat ce se delecta in macabru, membrii familiei fiind incostienti, sau chiar nu le pasa ca ceilalti ii cred bizari sau infricosatori.  Familia Addams a fost adaptata in alte media si anume seriale de televiziune -atat in actiune pe viu cat si animate-, filme, jocuri video si un musical.

Incepand cu anul 1938, Gomez, Morticia, Uncle Fester, Lurch, Grandmama, Wednesday, Pugsley, si Thing au aparut intr-o serie de desene animate realizate de Charles Addams. Dupa moartea acestuia, in 1988, desenele animate au incetat, insa in 1991, filmul The Addams Family a adus nuanta palida in cinema.

Aici sunt cateva lucruri pe care nu le stiai despre film.

Ideea readucerii Familiei Addams a aparut intr-o plimbare cu masina. Scott Rudin, sef de productie al 20th Century Fox, se afla intr-o calatorie cu o camioneta, impreuna cu mai multi directori ai companiei: Barry Diller, Leonard Goldberg si Tom Sherak, cand fiul lui Tom a inceput sa cante muzica tematica din Addams Family. In acel moment toata lumea a inceput sa cante, nota cu nota. Urmatoarea zi, Rudin i-a propus lui Diller si lui Goldberg sa faca un film cu Familia Addams- si asa au si facut.

Anthony Hopkins a refuzat rolul lui Fester. In schimb, acesta a optat sa-l interpreteze pe Hannibal Lecter in Tacerea Mieilor- acesta a obtinut rolul dupa ce, initial, Sean Connery a fost abordat. Hopkins ar trebui sa castige Oscarul pentru cea mai buna interpretare.

Tim Burton spera sa readuca in atentia publicului Familia Addams, a carei ultima aventura pe marile ecrane a fost in 1993. Tim Burton isi indreapta atentia spre familie Addams. Cineastul vrea sa realizeze un film de animatie 3D cu celebrele personaje. De asemenea, Tim Burton trebuia sa fie directorul principal al filmului, insa nu a acceptat la acea vreme.