Tehnica acupuncturii este practicata de peste 2000 de ani in multe tari asiatice. Mentionata prima data in texte medicale stravechi din China, in secolul al 6-lea a fost introdusa si in Japonia, alaturi de alte tipuri de terapii si tratamente chinezesti. Cand budismul a devenit mai popular, acupunctura a devenit parte din medicina religioasa. Punctele de acupunctura dispuse pe corp sunt stimulate utilizand ace metalice infipte in piele. Ideea din spatele terapiei sta in inlaturarea blocajelor in fluxul de sange si cel energetic, restaurand starea de sanatate.
Se pune intrebarea daca este un procedeu sigur. Atata timp cat persoana care o realizeaza este calificata, daca se merge la un acupuncturist licentiat, care sa cunoasca anatomia umana foarte bine si care intelege conditia medicala a pacientului, atunci procedeul este unul foarte sigur. De asemenea acele utilizate trebuie sa fie sterilizate, de unica folosinta, sa nu fie folosite la pacienti diferiti pentru a se preveni raspandirea diverselor infectii.
Cei ce au apelat la procedeu pentru tratarea diverselor afectiuni sunt de parere ca este unul ce nu implica riscuri si ca ajuta foarte mult la relaxare. Aceasta senzatie de relaxare este experimentata atat in timpul, cat si dupa terminarea terapiei. De asemenea tot aceste persoane spun ca in momentul in care tratamentul se face pentru o anumita conditie medicala, pentru un anumit simptom, exista sanse ca si alte probleme de sanatate sa fie rezolvate in acelasi timp.
Unele persoane pot sa experimenteze stari de greata sau anxietate, datorita fricii de ace; terapia acupuncturii nu mai este sigura pentru om doar atunci cand persoana care o aplica nu este licentiata sau suficient de experimentata pentru aceasta tehnica. Este nevoie doar de experienta practicianului, de ace de unica folosinta sterilizate, in acest fel oricine poate beneficia de efectul relaxant si vindecator pe care il poate aduce terapia acupuncturii.
Lasă un răspuns