Unele dintre cela mai frumoase si mai speciale locuri de vacanta sunt destinatiile europene, de aproape de noi si destul de accesibile buzunarelor noastre. Unele dintre aceste locuri miraculoase aduc destul de bine cu peisajele de pe plaiurile mioritice si ajung sa ne satisfaca destul de bine cerintele ce tin de relaxare, de liniste si de locuri ideale pentru concediu.

Hallstatt

Acest loc special consta intr-o statiune turistica din cadrul Austriei, tara cu cei mai frumosi munti si cu cele mai verzi peisaje. Acest loc grozav de petrecut vacanta se afla doar la 768 de km de Arad, Romania, si poate fi vizitat oricand ai chef si bani, dar si nevoie de a te relaxa si de a-ti petrece un timp de calitate. Iarna, acest loc este grozav pentru pasionatii de sporturi de iarna, iar vara este grozav pentru cei care vor sa se plimbe nestingheriti pe lacurile de munte din zona.

Giethoorn

Un alt loc grozav din Europa si cu un nume destul de ciudat si de greu de pronuntat pate fi regasit in Olanda, langa Amsterdam. Aceasta zona minunata si plina de verde, de culoare si de poveste, dar mai ales de pitoresc, aduce foarte mult cu Venetia, de aceea este denumita si Venetia nordului.

Acest satuc mai mult poate fi regasit in adevarata splendoare daca vei merge cam 120 de km de capitala Olandei. Acest sat natural si plin de culoare si de frumuseti este inconjurat de rezervatie naturala si este o destinatie de vacanta minunata care va poate face sa va deconectati de la toata tehnologia moderna.

Wengen

O alta localitate la fel de frumoasa, de naturala si de lipsita de prea multe fite si mofturi, dar in sine o adevarata comoara si bijuterie a naturii este si Wengen, un loc extraordinar din Elvetia, unde muntele, peisajele verzi, casele si verdeata de pe la poalele masivilor creaza un peisaj feeric si plin de poveste.